Woolshed Bar & Kitchen

 

Woolshed befinner sig riktigt mitt i centrum vid Järnvägstorget. Den har en trevlig terass dit solen skiner långt in på kvällen.  

 

 

Vi var där under Syö-viikot medan de hade billigare burgare. De har dock en massa specialdagar under veckan som tillexempel så får man burgare för 10 euro på tisdagar. Och på torsdagar får man hummer billigare om man vill testa. Läs mera om deras specialdagar på deras hemsida.

 

 

Vi åt båda av deras burgare. De kom fint placerade på fejk tidningspapper vilket vi tyckte var lite roligt. Vi tog en Classic Beef Burger och en Avocado, bacon och beef burger. Burgarna var bra kvalitet men kanske en aning torra. Mera majonäs åt folket!

De har roliga namn på sina portioner och drickor. Som tillexempel Fucking Hell ölet, Hipster Burger och  johannesburg “braai” burger. 

 

 

Även denna gång var vi inte ensamma. Terass-säsongen öppnad! 

 

 

De hade roliga skyltar på väggarna och inredningen var i aussie-stil. Stället var fullpackat av sportentusiaster och på alla skärmar kunde man se på ishockey (orsaken till varför vi valde att sitta ute xD). Trots mycket folk och kö var servicen lite långsam vid disken. Maten kom nog oväntat fort till bordet. 

 

 

Trots att vi var mätta efter maten kunde vi ändå inte motstå lite efterrätt. Supergod ricotta cheesecake för bara 6 euro. De serverades i glas. 

 

 

Vi rekommenderar Woolshed åt dem som tycker om att äta goda hamburgare och efterrätt i chill miljö. På fredagar kan man även få njuta av live musik och DJ. 

 

20 kenguruhopp runt Ayers Rock.

 

Emzi & Stella
11.06.2015 kl. 16:31

Har ni ställen ni vill att vi skall besöka?

Jag tänkte att jag skulle ta och fråga er ifall ni har någon restaurang/nakkikiska ni vill att vi skall ta och inspektera?

Vi har en nog en lång lista redan själva på en del ställen som vi vill ta och prova och som vi aldrig varit till. Det här är ju också ett sätt för oss att upptäcka nya ställen.

 

Allt inom Helsingfors, Vanda och Esbo tar vi emot. Kanske vi nån dag tar en roadtrip längre bort men för tillfället så hålls vi inom detta område.

 

Nej, vi har inte glömt den här bloggen. :)

Emzi
08.05.2015 kl. 10:09

Bloggbrunch på Kiila

 

 

Den 31.1 ordnade vi bloggträffen i Helsingfors! Eftersom lördagar är perfekta för brunch valde vi att gå till Kiila. Det blev även det perfekta inlägget att kickstarta bloggen tycker vi! 

 

 

Brunchen kostar 17.50 € vilket inte är så farligt pris med tanke på att det är mitt i centrum. Oftast kostar brunch 20 € eller mer.

 

 

 

Vi tyckte att brunchen var verkligen prisvärd! Matalternativen är många och man hålls mätt långt in på kvällen. Brunchen erbjuder kallrätt, varmrätt och efterrätt med mycket salladsalternativ (plus för vegetarianer!) och mycket färska frukter och det gillar vi. Speciellt oliverna var i ordentlig olja- och örtmarinad istället för tråkiga burkoliver. Kiila har även stora ljusa utrymmen och en trevlig atmosfär. 

 

 

Minus för avsaknaden av infokort vid varje maträtt. Det var lite svårt att veta vad som var vad när man skulle ta av rätterna. Blir lite jobbigt att springa av och an till disken. Speciellt om man är allergiker kan det vara lite krångligt.

Apelsinsaften var även en liten besvikelse eftersom den inte var färsk, men det är helt förståeligt eftersom det måste vara så många liter. Det kunde även ha funnits fler efterrättsalternativ, men det är visst söndagsbrunchens grej. 

 

 

 

 

Med på träffen var även Emma som var väldigt trevligt sällskap.

 

 

Kiila är en mycket bra mötesplats där man kan alternativt träffas med vänner, ta med datorn för att jobba eller ta en drink under kvällen. Stället erbjuder frukost från kl. 7:00-10:30 på vardagar. Brunchen är på veckosluten kl. 11:00-16:00, söndagens är snäppet dyrare (22.50 €). 

 

We're feelin' the love! Vi ger brunchen 10 elefanter av 7 möss! 

Stella & Emzi
08.02.2015 kl. 20:41

Två unga kvinnors utflykter in i Helsingfors restaurangliv. Här kommer vi att skriva om våra matupplevelser från olika restauranger runt om i stan. Både de bra och de dåliga.

 

E-mail: eatnjoyblog@gmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer